Bejelentkezés
Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
Almacsiga invázió Alabamában PDF Nyomtat Email
Írta: Rain   
2010 június 10., csütörtök 09:21

Komoly veszélybe került az Egyesült Államok területén található Langan Park kis tavainak ökoszisztémája. Ennek a bejelentésnek önmagában még nem lenne akvarisztikai vonatkozásban hír értéke, azonban - mint kiderült - a helyi élővilágra egy a hazai akvaristák körében is nagy népszerűségnek örvendő csiga faj, a Pomacea bridgesii (Rejtélyes almacsiga) jelent potenciális fenyegetést. Vajon hogyan, miként került egy főként Dél-Amerikában őshonos faj, egy észak-amerikai természetvédelmi területre?! A válasz a kérdésre meglehetősen prózai. Egy akvarista által, aki kedvenc akváriumát kiöblögette az egyik tavacska vizével. Valószínűleg akkor még nem merült fel benne, hogy tettének két év múlva komoly, az ökológiai katasztrófához konvergáló következményei lesznek...

Bővebben...
 
Maláj tornyoscsiga (Melanoides tuberculata) PDF Nyomtat Email
Írta: Rain   
2010 június 10., csütörtök 09:43

Ez a körül-belül 2-3 cm-es nagyságot elérő kis méretű, kúp alakú csiga főként Délkelet Ázsiában (trópusi,szubtrópusi területek) található meg természetes környezetében. Nyugodtam nevezhetném őket - persze ha nem veszik sértésnek - az akvárium "földi gilisztáinak". Rendkívül hasznos kis élőlények, mivel szinte minden ételmaradékot elfogyasztanak (tetemeket is), miközben beássák magukat az aljzatba, és "túrják", átmozgatják azt.

Bővebben...
 
Red cherry garnéla (Neocaridina heteropoda) PDF Nyomtat Email
Írta: Rain   
2010 június 09., szerda 19:24

Jó látni azt,hogy egyre több akvarista érdeklődését keltik fel az "halakon túli", akváriumban tartható élőlények. Aki ellátogatott az AME által szervezett - 2009.03.01. - díszhal és rák börzére, a garnélás "szekció" előtti nyüzsgésből könnyen leszűrhette azt a következtetést, hogy eme apró, mégis lenyűgöző kis élőlények iránt  igen komoly érdeklődés mutatkozik meg mostanában. Jómagam ugyan, csak nagyjából fél éve tartok édesvízi garnélákat (Red cherry -t Neocaridina heteropoda)

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

2 / 2 oldal

Ki olvas minket

Jelenleg 9 vendég olvas minket

Támogatóink

Banner

Statisztika

Tartalom megtekintés találat : 156189
Get Adobe Flash player